top of page

Clean profit energy

Clean Profit investeert in een reinigingsrobot

 

Clean Profit heeft tot aanschaf van deze reinigingsrobot besloten om ook klanten en potentiele klanten met grote hoeveelheden zonnepanelen (o.a zonneparken, agrariers, veehouders en industrie) tegen een eerlijke prijs de zonnepanelen te reinigen. Uit onderzoeken v an TNO en TUV blijkt dat als er niet periodiek gereinigd wordt de opbrengst met wel 25% kan afnemen.

 

De voorwaarde voor optimale kosteneffectiviteit en het bereiken van de rekenlevensduur van de systemen is echter dat de zonnepaneeloppervlakken schoon zijn. Constante vervuiling veroorzaakt door omgevingsinvloeden, stof, stuifmeel, mos, etc. verminderen de opbrengst. Voor de landbouw en veeteelt bieden ammoniakdampen ook een nog hoger niveau van vervuiling (het opbrengstverlies kan 20-30% zijn voor extreme vervuiling). Zelfs lokale vervuiling van individuele cellen door vogeluitwerpselen, mossen en korstmossen, enz. kan – vanwege de serieschakeling – de efficiëntie van het hele systeem verminderen, omdat de zwakste module de algehele prestaties bepaalt. Maar niet alleen het financiële verlies is een probleem: Vuil kan de coating en afdichtingen aantasten. Binnentredend water kan het systeem beschadigen. Ze worden vatbaar voor storing en reparaties.

 

Economische argumenten waardoor de prijs voor u als klant laag gehouden kan worden

  • Ecologisch verantwoord: Optimale reinigingsresultaten zonder toevoeging van chemische additieven en reinigingsmiddelen.

  • Snel reinigingsresultaat – tot vijf keer sneller in vergelijking met handmatige reiniging.

  • Minimalisatie van het osmosewaterverbruik omdat water alleen wordt verbruikt tijdens schoonmaakbeurten. Osmosewater wordt op locatie gemaakt.

  • Behoud van de waarde van de zonne- en fotovoltaïsche systemen, omdat regelmatige verwijdering van vuil geen permanente schade kan veroorzaken.

  • Optimaal reinigingsresultaat dankzij borstelontwerp in combinatie met hoge omtreksnelheid aan de borsteluiteinden.

  • Randen kunnen eenvoudig worden gereinigd met zelfdragende borstel.

  • Geen fysieke belasting voor de operator zorgt voor een consistent goed reinigingsresultaat van zonsopgang tot zonsondergang.

  • Reinigingsrit ook dwars over de helling mogelijk.

  • De belasting van het oppervlak ligt ruim onder de toegestane sneeuw- en windbelasting

  • Van toepassing op alle soorten waterbehandelingssystemen en osmosesysteem

Reinigingsrobot(3).jpg
Reinigingsrobot(5).jpg
Reinigingsrobot(2).jpg
Reinigingsrobot(1).jpg
33727689_1702363589862080_73910374510593
bottom of page